Salam dan selamat datang ke ruangan pembelajaran keahlian pullbackforextrading!

Dalam ruangan membership ini anda akan mempelajari price action yang dibahagikan kepada tiga bahagian iaitu;

PERINGKAT 1, NEWBIE adalah untuk anda bermula dan pelajari asas-asas penting dalam price action. Anda akan pelajari kaedah analisa dan strategy entry yang ringkas dan tidak rumit serta serabut dengan pelbagai peraturan-peraturan trading. Anda akan pelajari penggunaan indikator untuk kenal-pasti trend dan tools seperti horizontal line atau fibonacci untuk mengenal-pasti potensi entry berdasarkan support dan resistance.

PERINGKAT 2, PRO atau professional trading, anda akan pelajari kaedah yang berbeza dari asas pembelajaran level 1. Anda akan didedahkan trading cara professional mengenai analisa candlestick untuk menentukan trading plan anda. Kemudian anda akan pelajari bagaimana untuk menggunakan fibonacci ke atas candlestick tersebut dan bagaimana untuk kenal-pasti zon SNR yang bertindih atau confluence dalam fibonacci level itu dan seterusnya membantu anda membuat trading plan dan membuat strategy trading anda.

Apakah bentuk pembelajaran yang akan anda terima?

Pembelajaran adalah dalam dua bentuk berikut;

  1. Nota
  2. Video

1). Nota

Peringkat 1 – Di bahagian nota ini anda akan pelajari mengenai price action, indikator teknik moving average serta support resistance. Penerangan diberikan beserta gambar dan disampaikan seringkas yang mungkin agar anda mendapat secara terus point penting dalam pembelajaran ini.

Anda boleh muat-turun kesemua nota dalam bentuk pdf.

PREVIEW NOTA:

Contoh Nota

Kesemua yang disampaikan dalam bahagian nota ini adalah untuk kegunaan analisa price action anda dan sebagai strategy entry anda sahaja. Di bahagian kedua iaitu video pembelajaran price action, anda akan didedahkan mengenai keadaan market itu. Di sini anda hanya didedahkan dengan kaedah entry berdasarkan rejection candle sahaja untuk memudahkan kefahaman anda. Bagi yang mahu lebih advance dalam analisis anda, anda bolehlah gunakan kaedah gabungan dengan teknik yang diajarkan di bahagian nota trading.

2). Video

Video-video disediakan dalam format HD. Anda akan pelajari dalam bentuk video untuk peringkat ke-2, iaitu intermediate dalam member area.

PERINGKAT KE-2

Anda akan diberikan pembelajaran mengenai bagaimana untuk menggabungkan apa yang anda pelajari pada peringkat 1 sebagai strategi trading anda.

Kaedah indikator akan digunakan sebagai filter analisis anda dan strategi entry anda.

“Lebih banyak video live trade teknik dan juga Laman Download disediakan untuk download ebook dan indikator!”

Group support/ personal support.

Sebarang bantuan atau signal/analisis akan saya berikan di group telegram. Bagi yang mahu bantuan personal boleh hubungi saya.

Mulakan langkah pertama hari ini! Sertai membership sekarang juga!

PERHATIAN : Siapa cepat dia dapat.